Potrivit celui mai recent sondaj Deutschlandtrand, 76 la sută dintre germani își păstrează calmul în pofida numărului tot mai mare de infecții cu coronavirus. Un subiect mai spinos sunt refugiații și migranții.

Stocul de măști de protecție și substanțe dezinfectante s-a epuizat în unele magazine din Germania, în contextul unei creșteri rapide a numărului de persoane infectate cu coronavirus. Potrivit Institutului Robert Koch, principalul for pentru prevenirea bolilor infecțioase din Republica Federală, pe 5 martie s-a atins cifra de 560 de cazuri în Germania, însă unele dintre persoanele infectate s-au vindecat între timp. Chiar dacă mulți cetățeni cumpără cantități mai mari de spaghete, conserve, făină, ulei și hârtie igienică decât de obicei, rafturile supermarketurilor germane sunt reumplute în timp util.

Cel mai recent sondaj ARD Deutschlandtrend al institutului infratest-dimap arată că 76 la sută dintre germani își păstrează calmul în contextul răspândirii coronavirusului. Criza coronavirusului l-a ajutat pe Ministrul federal al Sănătății, Jens Spahn, să devină mult mai popular: a urcat pe locul 2, direct după cancelara Angela Merkel, în topul politicienilor cărora germanii le acordă cea mai mare încredere.

Mai mult la dw.com

Lasă un răspuns