AcasăBavariaRomâni, fraudă cu alocații de peste 1,4 milioane de euro în Germania....

Români, fraudă cu alocații de peste 1,4 milioane de euro în Germania. Banii, băgați în palate și vile opulente

-

Un bihorean în vârstă de 32 ani din Cheriu, pe numele căruia autorităţile germane au emis două mandate europene de arestare, a fost ridicat de poliţişti şi arestat, în decembrie, la Curtea de Apel Oradea. Ajutat de complici, el ar fi încasat ilegal peste 1,2 milioane de euro, alocaţii pentru copii şi ajutoare de urgenţă pentru coronavirus.

Potrivit Bihoreanul, începând din 2013, Ioca R. a înregistrat în total 100 de copii ca rezidenţi în Germania în numele cărora a solicitat şi încasat, apoi, beneficii şi alocaţii, în valoare de 845.340 euro, fără însă ca minorii să fi avut vreodată domiciliu efectiv în această ţară.

Totodată, în această primăvară, el a profitat şi de ajutoarele de urgenţă pentru coronavirus, acordate de guvernul german antreprenorilor. Cum cererile se depuneau online, în perioada 9 aprilie – 17 aprilie, împreună cu trei complici, românul a transformat în mici intreprinzători germani 105 romi, în numele cărora a depus cereri pentru ajutoare în valoare totală de 1.039.000 euro, din care a apucat să încaseze efectiv 598.000 euro.

mai mult la    /www.stiridiaspora.ro/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

52 de persoane au fost rănite în urma unui atac din...

0
Numărul persoanelor rănite după ce o maşină a intrat în mulţime luni la o paradă de carnaval în oraşul german Volkmarsen, landul Hessa, este de 52,...