Au trecut peste trei decenii de la transportarea navetei spaţiale Buran de către un Antonov 225. Acum aeronava a avut peste zece milioane de măşti de protecţie din China la bord – cu destinaţia Germania.

Imaginile de pe aeroportul din Leipzig-Halle ar fi putut foarte bine să facă parte dintr-un film science fiction. În momentul în care s-au deschis uşile, din măruntaiele Antonovului au început să iasă bărbaţi mascaţi şi în costume albe de protecţie. Marfa pe care o descărcau e extrem de preţioasă: măşti faciale de protecţie din China.

Nu mai puţin de 25 de milioane de astfel de măşti de protecţie urmează a fi aduse în total în Germania cu ajutorul a trei zboruri separate. Primul transport a cuprins peste 10 milioane de bucăţi. Şase militari ai armatei germane, Bundeswehr, au avut nevoie de şase ore pentru a descărca întreaga cantitate aflată la bordul aeronavei. Ministra germană a Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, prezentă şi ea pe aeroport, a mulţumit armatei pentru ajutorul logistic.

Mai mult la dw.com

Lasă un răspuns