Decizia președintelui american Donald Trump de a retrage 9.500 de militari americani din Germania este „complet inacceptabilă”, mai ales în condițiile în care Washingtonul nu a informat în prealabil Berlinul despre acest demers, este de părere coordonatorul german pentru relațiile transatlantice, Peter Beyer, informează Agerpres.

„Acest lucru este complet inacceptabil, mai ales de vreme ce nimeni la Washington nu s-a gândit să informeze în avans despre acest lucru Germania, aliatul lor din NATO”, a subliniat Beyer, membru al Uniunii Democrat-Creştine (CDU), partidul de guvernământ al cancelarului Angela Merkel, într-o declaraţie acordată cotidianului Rheinische Post.

Preşedintele Donald Trump a ordonat armatei americane retragerea a aproximativ 9.500 de soldaţi din Germania, conform declarațiilor, făcute sub protecția anonimatului, de către un înalt oficial american. Retragerea soldaților americani din regiune este văzută ca o decizie care afectează unitatea NATO și un semn de slăbiciune în fața atitudinii tot mai ostile a Moscovei.

Mai mult la digi24.ro

Lasă un răspuns