După criza care a paralizat turismul global, timp de aproximativ trei luni de zile, Germania și-a redeschis granițele, ca multe alte țări europene. Care este situaţia actuală a pandemiei de coronavirus în diferitele landuri federale se poate afla accesând site-ul guvernului german.

Cetațenii țărilor din UE, Marea Britanie și spațiul Schengen nu mai au nevoie de un motiv bine întemeiat pentru a intra pe teritoriul Republicii Federale. Și nici nu trebuie să se teamă că vor intra în carantină. Turiștii se pot deplasa oriunde pe teritoriul Germaniei. Inclusiv spaniolii, care sosesc cu avionul, nu vor mai fi controlați și nici nu vor mai fi nevoiți să explice motivul sosirii.

Restricții se mențin în cazul turiștilor din Suedia. Pe fondul numărului relativ mare de noi infecții, la sosirea în Germania se impune izolarea la domiciliu timp de 14 zile. Regula este valabilă și pentru germanii care se întorc din Suedia. Carantina se impune însă numai în anumite landuri federale, precum Bavaria, Baden-Württemberg, Saxonia, Saxonia Inferioară, Mecklenburg – Pomerania Anterioară și Schleswig-Holstein.

Mai mult la dw.com

Lasă un răspuns